سازه lsf چیست؟

سازه lsf چیست؟

سازه های LSF

استفاده از سازه های LSF از سال ۱۹۵۰ در برخی از کشورها از جمله کانادا آغاز گردید. اصلی ترین عامل در این سیستم مقاطع فولادی جدار نازک است. در این سازه دیوارهای ساختمان در محل کارخانه و تحت شرایط کنترل شده مونتاژ شده و سپس به محل سایت جهت نصب منتقل می‌شوند. سازه های ال اس اف شباهت زیادی به روش های ساخت ساختمان های چوبی دارند و از ترکیب ورق فولادی گالوانیزه ساختار اصلی برپا می شود .سازهای ال اس اف اکثر موارد با سقف سبک اجرا می‌شود. سقفهای نهایی معمولاً شیبدار و با خرپا درست شده اند، قسمت های دیگر ساختمان نیز با استفاده از پروفیل های سرد اجرا می میشوند. پوشش میانی این سازه که عمدتا از کناف بوده و عایق پر کننده ما بین دیوارها جهت عایق بندی صوتی و حرارتی می‌باشد را می‌توان با توجه به اقلیم های مختلف از پلی استایرن و پلی اورتان و یا پشم سنگ استفاده کرد. امروزه به دلیل کیفیت مناسب ساخت سازه ال اس اف و سرعت بالا و مقاومت بالای این سقف ها دربرابر زلزله از آن در کشورهای انگلستان ،آمریکا کانادا و کشورهای دیگر نیز استفاده می شود .سازه فولادی سبک به اختصار به آن اس ال اف می‌گویند یکی از سیستم های نوین ساختمانی است که برای اجرای ساختمان هایی با طبقات محدود تا حدود ۵ طبقه مورد استفاده قرار می‌گیرند .این سیستم توانایی ترکیب با سیستم های سازهای دیگر مثلا سیستم درای وال را دارا می باشد.

روش ال اس اف این فرصت را برای سازندگان ایجاد می‌کند تا سرمایه آنها در کمترین مدت با بهترین کیفیت ساخت بازگردد. به عنوان مثال برای یک سازه سه طبقه با زیر بنای هزار متر مربع تنها به ۹۰ روز کاری نیاز است . لازم به ذکر است جهت پوشش نماهای خارجی از هر محصولی مانند آجر نما ،سنگ ،نما های پی وی سی ،چوب ترمو یا نمای آلومینیومی ،کاشی و سرامیک ،سیمان های رنگی و موارد دیگر می توان استفاده نمود. استفاده از سازه ال اس اف وزن سازه را تا حدود ۵۰ درصد کاهش می دهد .سازه های پیش ساخته ال اس اف از سه جزء اصلی تشکیل شده است . ۱)مقاطع متشکل از ورق های فولادی سرد نورد شده برای سازه اصلی .۲) صفحات تخته گچی به عنوان پوشش لایه درونی یا همان کناف .۳) لایه عایق حرارتی وصوتی که مابین دیوارهای داخلی و دیوارهای پیرامونی قرار می‌گیرد. کاربرد این ساختمان‌ها به عنوان یک سیستم سازه ای مستقل و اکثراً در انبوه سازیهای ساختمان‌های یک و دو طبقه ،ساختمان های اداری-تجاری استفاده می گردد. اعضای قائم یا ستون ها به عنوان اعضای باربر در برابر بارهای ثقلی عمل می‌کند و از آنجا که تهیه  اجزای سازه های ال اس اف در کارخانه انجام می‌گیرد عملیات خاصی برای آماده‌سازی یا فرآوری مصالح و قطعات در کارگاه صورت نمی‌گیرد و فقط مونتاژ و نصب در کارگاه انجام می‌شود.

مزایای سازه های LSF

سازه های ال اس اف دارای مزیت های زیر می باشد. امکان عبور سیستم های تاسیساتی از داخل پانل ها* دقت بسیار بالا در زمان تولید قطعات اسکلت در کارخانه و حذف خطاهای نیروی انسانی در زمان اجرا* امکان اجرای پروژه در کلیه فصلهای سال و شرایط جوی مختلف *افزایش ایمنی و انضباط کارگاه *مقاومت بالا در مقابل زنگ زدگی و خوردگی در آب و هوای مرطوب *کیفیت بالا و یکنواختی محصول نهایی * تنوع در طراحی معماری * برخورداری از استانداردهای جهانی مصرف انرژی * افزایش ۱۰ الی ۱۲ درصدی فضای مفید در مقایسه با روشهای ساختمانی دیگر به جهت کاهش ضخامت دیوارها  * امکان دمونتاژ و استفاده مجدد از مصالح * سهولت اجرای تاسیسات برقی و مکانیکی * وزن این سازه  نسبت به سیستم سنتی حدود ۳۰ درصد سبک تر می باشد و مقرون به صرفه و اقتصادی به دلیل سبکی * حمل و نقل آسان به دلیل کوچکی ابعاد مقاطع * عایق مناسب در برابر حریق * مقاوم در برابر حمله موریانه و پوسیدگی.

معایب سازه های LSF

در خصوص معایب سازه های ال اس اف می توان به موارد زیر اشاره نمود. محدودیت اجرایی سازه های ال اس اف در دهانه های بزرگ * محدودیت اجرایی در طبقات بالا *این سیستم نیاز به نیروهای متخصص و خبره جهت اجرا دارد که مشمول هزینه های اضافی می گردد * تامین قطعات فلزی گالوانیزه تولید شده در کارخانه هزینه نسبتاً بالایی دارد * محدودیت بارگذاری بیش از حد محاسباتی.

طول عمر و دوام ساختمان ها با اسکلت LSF

یک نگرانی که برای مالکین این ساختمان ها می تواند وجود داشته باشد احتمال خوردگی فولاد در مرور زمان است که در این خصوص یک پروژه تحقیقاتی توسط انجمن ملی مرکز تحقیقات سازندگان خانه و انجمن بین المللی انجام گردید که در چهار منطقه آب و هوایی مختلف در آمریکا و کانادا در مدت ۱۰ سال انجام شد.طی این تحقیقات مشخص گردید این نگرانی بی مورد بوده و طول عمر قطعاتی که در معرض رطوبت بالا و آلاینده های بیرونی قرار دارند بیش از ۱۵۰ سال برآورد گردیده که این عدد برای اعضای داخلی بسیار بالاتر می باشد.